Tävling på Liseberg och orienteringsskytte – om Lilly får bestämma

Ungoteket var givetvis på plats under Sommarlandssprinten och många passade på att kika förbi. Förutom att ta del av information om Ungoteket, kunde alla som ville delta i en tävling. För att vinna det hemliga priset var man tvungen att svara på frågan: Vad skulle du göra om du fick bestämma i din förening?

Det klurades innan eller efter starten i Sommarlandssprinten och förslagen som lämnades i tävlingsbrevlådan var tillslut många. Det blev uppenbart att orienteringsungdomar tycker det är roligt med träningsläger, då detta var den mest populära idén. Flera ville även poängtera vikten av att alla som vill ska få vara med och orientera. Men det fanns även de som stack ut:

  • Köpa in fler pinnar, kompasser och kartställ till cykel
  • Gratis klubbdräkt
  • Att barnen får bestämma varannan vecka
  • Äta godis efter träningarna
  • Hitta ett sätt för nyanlända att komma in i orienteringssporten
  • Fler gemensamma fikastunder i föreningen
  • Försöka få medlemmarna att komma på klubbens träningar igen
  • Pizzakväll

Är bara några av alla spännande förslag. Men den åtråvärda vinsten kammades hem av Lilly från Lilla Edet som skrev följande på sin lapp: ”Jag skulle vilja göra en tävling på Liseberg och en tävling i orienteringsskytte”. Grattis Lilly och hoppas din idé blir verklighet snart!