Ja, det är några av de föreningsprojekt som vi har att se fram emot nästa år. I lördags samlades resterande Ungoteketklubbar för sin första träff. Det var Falköpings AIK OK, Markbygdens OK, OK Skogshjortarna och kombinationsteamet Sävedalens AIK/Göteborg-Majorna OK som slöt upp på Hjortgården i Alingsås, för att dra igång Ungoteket.

På programmet stod precis som lördagen innan, tema Idrottsföreningen med Åsa Bogren från SISU Idrottsutbildarna och Information och kommunikation med Benjamin Edlund från Mebia. Däremellan fick teamen chans att börja fundera på sina föreningsprojekt och där var grupperna i olika faser. Falköpingsteamet hade setts redan innan och bestämt sig för att arrangera ett träningsläger för alla barn och ungdomar i Skaraborgsklubbarna. De andra grupperna genomförde en brainstormingsövning för att få fram idéer att välja bland och ur det växte två andra projekt fram: en sprintstafett och ett klubbmästerskap. OK Skogshjortarna hade ett trevligt problem, nämligen så många idéer att de inte hann bestämma sig. Men det är heller ingen brådska i nuläget, teamen har gott om tid på sig att klura på vad de vill använda sina kommande nya kunskaper till.

Efter en innehållsrik dag på Hjortgården återvände föreningarna till sina hemmaplaner, förhoppningsvis med många tankar och med ny inspiration.

Nu är elva av årets tolv anmälda föreningar igång med Ungoteket! (Den 12:e är Istrums SK som kommer köra igång under början av 2018.)

Falköpings Vera Wallin, Emia Hjort, Vera Pettersson och mentor Anna Hammar försöker reda ut hur svensk idrott är organiserad.

 

Riksidrottsförbundets (RF:s) ordförande Björn Eriksson skickade en personlig hälsning till deltagarna.

 

Skogshjortarna försökte få ordning på alla sina föreningsprojektsidéer.

 

I en övning med Benjamin fick deltagarna fundera över vilken information som behöver finnas på hemsidan.

 

Och så här såg det ut när det här gänget hoppade igång Ungoteket 2017-2018!