Under den kommande helgen är det dags för Utbildningshelgen och precis som de senaste åren håller vi till i Vara. Ungefär 150 deltagare från Västergötland, Göteborg, Bohuslän-Dalsland och Halland väntas besöka Vara Folkhögskola under lördagen, söndagen eller båda dagarna. Ungefär en tredjedel av dessa är med i Ungoteket, som slår på stort och har aktiviteter hela helgen:

På lördag delas gänget in i två grupper som varvar tema Arrangera och Orienterings-IT. Ungotekets Arrangera-inspiratörer heter Elin Törnroth (Hjobygdens OK) och Erik Hansson (Bredareds IF) och de kommer båda att dela med sig av sina erfarenheter från att arrangera. Ungotekarna kommer även få chans att planera för sina föreningsprojekt, där Elin och Erik är med och ger tips.

För Orienterings-IT ansvarar IK Gandviks Johan Käll och Tibro OK:s Joakim Gustafsson. Här får ungdomarna lära sig om administrationsprogrammet MeOS, SportIdent-programmering och Eventor.

För de som vill fortsätter lördagen med roligheter även under kvällen. Först finns det chans att träna, Ryda SK har delat med sig av sprintkartan över Vara, sedan följer middag och därefter aktiviteter i gymnastiksalen som Linda Westerberg håller i. Linda har ett outtömligt förråd av lekar och övningar och det blir säkerligen en skrattfylld timme.

Många av Ungotekarna passar sedan på att sova över i Vara.

Men hur ska vi kunna svara upp mot lördagen när Ungoteket fortsätter på söndagen? Jo, med en heldag i gymnastiksalen och ämnet Ledarskap, lett av meriterade Karin Johansson och Linda Westerberg. Det vill man bara inte missa!