Under oktobers sista timmar spurtade fyra föreningar till in med sin anmälan. Med Markbygdens OK, OK Skogshjortarna och Ryda SK välkomnar vi totalt 12 föreningar med 50 ungdomar till Ungoteket!

Att så många unga orienterare vill satsa på sin idrott och vara med i Ungoteket är otroligt kul. Med nya kunskaper inom ledarskap, föreningsliv, arrangemang, information och kommunikation, orienterings-IT, banläggning, kartritning och projektledning finns alla möjligheter för deltagarna att anta roliga, ansvarsfulla och viktiga roller i sina föreningar. Roller som kommer innebära mycket för dem själva men också för föreningarna och orienteringsidrotten.

De 12 föreningarna som tillsammans bildar 11 team kommer att genomföra var sitt valfritt föreningsprojekt under Ungotekettiden. Vi har alltså 11 spännande projekt att se fram emot och kanske även delta på! De 11 projekten kommer att involvera och engagera många fler orienterare, än de 50 ungdomar som ligger bakom dem. Och om ungdomarna får chansen att fortsätta skapa och leda orientering i sina föreningar även efter Ungoteket, finns ingen hejd på de ringar på vattnet som Ungoteket startat.

Deltagarna och deras mentorer ses för en första träff nu i november eller december, beroende på vilket datum som valdes när de anmälde sig. Då rivstartar vi med tema idrottsföreningen, information & kommunikation och vi kommer även börja spåna på föreningsprojekten.

Om det finns någon förening som inte hann in med sin anmälan kan det fortfarande vara möjligt att hänga på. Hör då av er till info@ungoteket.se eller 076-2268901 så snart som möjligt så försöker vi lösa er medverkan.