Välkommen till Ungoteket – Nästa års program och vår nya hemsida är här!

Nu händer allt på en gång i Ungoteket, ledarutbildningen för unga orienterare. Här kan du ta del av den nya hemsidan, nästa års program med valbara datum och sommarens föreningsprojekt. Vill du veta mer om vad Ungoteket är klickar du här!

Sprillans ny hemsida

Först och främst, välkommen till vår nya hemsida! Här kan du klicka runt och bli serverad all info om Ungoteket. Under hösten kommer sidan att fyllas på med massvis av övningar som gör genomförandet av Ungoteket ännu roligare och lärorikt. Allt material kommer dessutom att finnas tillgängligt för alla ungdomar, föreningar och andra orienteringsdistrikt, som vill lära sig mer om att leda och skapa orientering. Kunskap är till för att spridas, så varsågoda att ta för er av Ungotekets hemsida!

Till startsidan!

Program 2017-2018

Som om inte detta vore nog, släpper vi nu också programmet för nästa år! Ungoteket kommer då att bestå av fyra delar, där anmälda föreningar träffas och lär sig om de olika teman som Ungoteket består av. Tre av de fyra delarna erbjuds vid två tillfällen. Detta för att de föreningar som anmäler sig ska kunna välja det datum som passar deltagarna bäst. Det är också tänkt att Ungoteket inte ska behöva krocka med allt för många andra orienteringsaktiviteter, därför är träffarna mestadels placerade på helg- och lovdagar innan tävlingssäsongen drar igång på våren.

Här är Ungotekets datum

Del 1: Idrottsföreningen, Information & kommunikation och Föreningsprojektet
Välj mellan lördag 25 november eller lördag 2 december

Del 2: Ledarskap, Arrangera och Orienterings-IT
3-4 februari i Vara (helgen är inte valbar utan ingår för alla anmälda deltagare)

Del 3: Banläggning
Välj mellan lördag 17 mars eller onsdag 28 mars

Del 4: Kartritning
Välj mellan lördag 19 maj eller söndag 17 juni

Du hittar också hela programmet här.

Vem får vara med?

Ungoteket riktar sig till orienterande ungdomar, 14-25 år, som vill lära sig mer om orientering och som till exempel vill bli ledare eller arrangör. Ungoteket finns just nu i Västergötlands och i Göteborgs distrikt. Kanske är du som läser detta från ett annat distrikt och vill vara med i Ungoteket? Tveka inte att höra av dig till oss, så gör vi vad vi kan för att också ni ska kunna vara med!

Du kontaktar Ungoteket via telefon, 076-226 89 01 eller mail, info@ungoteket.se

Anmälan öppnar 22 augusti, så börja bilda ert Ungoteketteam redan nu!

Ungoteket i sommar

Om du vill följa Ungotekets aktiviteter i sommar ska du besöka Ambjörnarp 4 augusti, då OK Tranan genomför sitt föreningsprojekt under Ungdomens 10mila. Det blir en aktivitet utöver det vanliga, så håll utkik efter dem om du är där!

Bara fyra dagar senare, närmare bestämt 8 augusti, genomför nästa Ungoteketförening sitt föreningsprojekt: OK Kullingshof genomför en kretstävling i trakten kring Vårgårda.

Utöver dessa aktiviteter ligger Ungoteket lågt fram till 22 augusti då anmälan för nästa år öppnar.

Därför passar Ungoteket på att önska alla glada orienterare en lika glad sommar!