Filminspelning, brainstorming och rekordslagning på Ungotekets lägerturné

Tre orienteringsläger har fått besök av Ungoteket de senaste dagarna; Konfalägret, Göteborgs Ungdomsläger och O-CAMP var anhalter på Ungotekets turné.

Först ut var konfalägret i Tiarp, dit Ungoteket kom i lördags. De 28 konfirmanderna trodde att tre stillasittande timmar av lyssnande väntade. Men nej, så går det inte till när Ungoteket är med i leken. Nu var det dags för filminspelning! Det blev fem grupper som tog sig an uppgiften att spela in en film om Ungoteket, och som de gjorde det! Precis som Ungoteket går ut på att hitta sin roll i orienteringsklubben, så framkom det olika roller i den här övningen. Regissörer, manusförfattare, skådespelare och filmklippare klev fram. Och lika häftigt som det alltid är när olika människor får samma uppgift, så blev det fem filmer där ingen var den andra lik. Vem vet, kanske får vi tillåtelse att visa upp dessa filmer?

Inspelning pågår!

På söndagen åkte turnébussen vidare till Landehofsstugan i Landvetter, där ledarna för Göteborgs Ungdomsläger hade en behövlig paus mellan de två lägeromgångarna med 60 deltagare var. De 10 ledarna fick chansen att låta fantasin flöda fritt och se vilka olika och roliga orienteringsidéer som kom upp. Om ledarna skulle vara med i Ungoteket och få genomföra ett föreningsprojekt, så kom de efter omröstning fram till att det skulle bli en inomhus-orienteringstävling i en skola och en swimrun-orienteringstävling. Två väldigt spännande projekt som vi verkligen hoppas blir verklighet inom en snart framtid!

Spåneri bland roddmaskiner i Landehofsstugan

Ungotekets sista turnéstopp var i Borås på O-CAMP. Alla lägerdeltagare fick då vara med att slå ”Något slags rekord” i att arrangera en orienteringstävling för flest personer på kortast tid. Inom en timme hade drygt 120 kartor ritats, lika många kontroller satts ut och därefter hämtats in när banorna testades.

Framtidens kartritare finns med stor sannolikhet i detta gäng.

Nästa gång du får chansen att hänga med på Ungotekets roligheter, blir 4 augusti under Ungdomens 10mila i Ambjörnarp. Då arrangerar OK Tranan sitt föreningsprojekt, som är en del i deras Ungoteketmedverkan. Då blir det orientering på ett annorlunda och fartfyllt sätt, missa inte det!

Vad är Föreningsprojektet egentligen? Läs mer om det här!